Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ράνια Αντωνοπούλου: Μοχλός ανάπτυξης η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, θεωρεί το υπουργείο Εργασίας ότι μπορεί να γίνει η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΟ). Κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, με τον Βραζιλιάνο φιλόσοφο Euclides Andre Mance, συζητήθηκαν οι τρόποι προώθησης της αυτοδύναμης κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Mance θεωρείται από τους βασικούς θεωρητικούς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών κοινωνικών νομισμάτων για την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού των τοπικών κοινοτήτων και τη κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Επεσήμανε επίσης τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η εκπροσώπηση της κοινωνίας πολιτών σε ένα εθνικό διαβουλευτικό σώμα ώστε να ενισχύεται ο δημοκρατικός σχεδιασμός των κρατικών πολιτικών.

Η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι η ΚΑΟ «πρόκειται για ένα άλλο είδος κοινωνικής επιχειρηματικής κουλτούρας το οποίο βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της συμμετοχής, της κοινωνικής αλληλεγγύης». «Πιστεύουμε ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί ως ένα εναλλακτικό παραγωγικό μοντέλο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Είναι ο τρίτος δρόμος ανάπτυξης ανάμεσα στον κρατισμό και την αγορά», σημείωσε η υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου