Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Λίγα λόγια για την εταιρία, και τους πρώτους στόχους

O Θεογένης  Κοιν.Σ.Επ  είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση  η οποία προτάσσει την κοινή ωφέλεια και την εργασία έναντι  του κεφαλαίου.
Η « Θεογένης»  έχει σαν στόχο να καλύψει  μέσα από τις δράσεις της, ελλείψεις και ανάγκες  του Τυχερού και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Σουφλίου .
Οι  τομείς που σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί άμεσα :

1)Στον τουρισμό , με την ανάδειξη και προβολή των  εναλλακτικών μορφών (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, γαστρονομικόςκ.λ.π) που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας
2) Στην προστασία του περιβάλλοντος  και την καθαριότητα
3) Στην ανάδειξη του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού και των παραδόσεων μας ,
Η πρώτη εκδήλωση που προγραμματίζουμε  στο ενδιάμεσο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς , θα είναι η πρώτη ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ . Ο στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και προβολή της ντόπιας κουζίνας  με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της .
Στο μέλλον ίσως μέρος της κουζίνας αυτής να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη .
4) Η μετακίνηση συλλόγων , ΚΑΠΗ κ.λ.π , όπως και των ηλικιωμένων κατοίκων των οικισμών του πρώην δήμου Τυχερού την ημέρα της λαϊκής αγοράς , είναι στις προτεραιότητες μας , και βρισκόμαστε στην διαδικασία για εύρεση λύσης με λεωφορείο της Κοιν.Σ.Επ.
5) Στον αγροτικό τομέα
Εξετάζουμε τις δυνατότητες νέων καλλιεργειών με ταυτόχρονη εύρεση αγορών για την εμπορία των παραγομένων νέων προϊόντων . Μπορούμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία με αγρότες που επιθυμούν να προβούμε σε πειραματικές καλλιέργειες με την συμβολή  επιστημονικής παρακολούθησης .
Επίσης  η ανάδειξη και προβολή των παραδοσιακών υπαρχόντων παραγωγών  που μπορούν να είναι ανταγωνιστικά ( Φασόλια, Πεπόνια κ.λ.π) μας απασχολεί  και  σχεδιάζουμε προς αυτή την κατεύθυνση .
Η  συσκευασία και η εμπορία  αυτών των προϊόντων αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους .
Για την προβολή  τους  προγραμματίζουμε , για το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου γιορτή φασολιού και στο δεύτερο γιορτή πεπονιού.
Βεβαίως  παρεμβάσεις θα κάνουμε και σε άλλους τομείς π.χ  στον τομέα της υγείας ,με εκδηλώσεις  προληπτικής ιατρικής και ενημερώσεις σε συνεργασία με το Ιατρείο , το Κ.Υ και το Νοσοκομείο .
Επιδίωξη μας θα είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και σκοπεύουν στο κοινό όφελος.

Για την προβολή των δραστηριοτήτων  της «θεογένης» Κοιν.Σ.Επ. αλλά  και άλλων ενδιαφερόντων γεγονότων , έχουμε δημιουργήσει  αυτό το site 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου