Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Μεγάλη διάκριση για το Γενικό Λύκειο του Τυχερού

Το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μαραθώνιος εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια για την 25η Μαρτίου» απέσπασε το γενικό λύκειο του Τυχερού. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και πέντε από αυτά ξεχώρισαν στην προσπάθεια αυτή, καθώς τα τρία ισοβάθμησαν στην 3η θέση.
Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:
1ο Βραβείο: Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας για το λήμμα Δημήτριος Ίπατρος
2ο Βραβείο: ΓΕΛ Τυχερού για το λήμμα Οικογένεια Βισβίζη3ο Βραβείο: 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής για το λήμμα Ελληνική
Επανάσταση του 1821 στην Κρήτη, Γυμνάσιο Καρλοβασίων για το λήμμα Στρατοπολιτικόν Σύστημα Σάμου, 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής για το λήμμα Η Ελληνική Επανάσταση στη Θράκη.
Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Τυχερού, με συντονιστές – εκπαιδευτικούς την κ. Τρυφωνίδου Στέλλα [ΠΕ19] και τον κ. Τσαπάνη Χρήστο [ΠΕ 02] συνέγραψαν το λήμμα «Οικογένεια Βισβίζη» στα ελληνικά και στα γαλλικά και εμπλούτισαν προϋπάρχοντα λήμματα με επιπλέον πληροφορίες και εποπτικό υλικό.
Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συγχαίρει τους μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου και τους συντονιστές – εκπαιδευτικούς για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον πανελλήνιο αυτό διαγωνισμό.
Η τελετή λήξης του διαγωνισμού και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
«Η τιμητική αυτή διάκριση έρχεται να επιστεγάσει τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας των τελευταίων ετών και είναι ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας, για ένα σχολείο καινοτόμο, συμμετοχικό, δραστήριο και εξωστρεφές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΛ Τυχερού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το λήμμα που δημιουργήθηκε στην Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org/wiki/Οικογένεια Βισβίζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου